/userfiles/654.png

Canlı Yayın

Anket
İstatistikler
Toplam: 1156451
Aktif: 4
Bugün: 138
Dün: 587
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

2017 YILI TEMMUZ AYI MECLİS KARARI

Belediye Meclisinin Temmuz 2017 ayı mutad toplantısının  1.  birleşiminin 1. oturumuna ait tutanaktır. 

              Belediye Meclisi Belediye Başkanı İbrahim ERTUĞRUL' un başkanlığında, üyelerden Erdal KARAMAN, Orhan SAVAŞ, Ramazan SUSOY, Fatih DEVLETOĞLU, Rıdvan GÜNGÖR, Emin ULUSOY, Mahir ERENLER, Rahmi ERENOĞLU' dan müteşekkil olmak üzere saat 14:00 da toplandı. 

23-KARAR: 

            Gündemin 2. Maddesi gereğince ücret tarifesinin görüşülmesine geçildi. Başkan Mali Hizmetler Müdürü’ ne ücret tarifeleri için söz verdi. Bu sırada Ramazan SUSOY ve Rahmi ERENOĞLU’ nun toplantıya iştirak ettiği görüldü. Mali Hizmetler Müdürünün su ücretleri için %10 oranında zam yapılmasını teklif etti yapılan oylama sonucu 3 karşı oya karşılık 6 oyla, oy çokluğu sağlanarak teklifi kabul edildi. Motorlu Vasıta ücretlerinin % 10 olarak artırılması teklif edildi. Yapılan oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi. Minibüs ve Taksi Durak ücretlerine zam yapılmamasına oy birliği karar verildi. Cenaze Nakil ve Mezarlık ücretlerinde zam yapılmamasına oy birliği ile kabul edildi. Baslı evrak ücretleri, Bina Numara Ücreti, Hoparlör İlan Duyuru Ücreti, Hayvan Kesim, Taşıma, Damgalama Ücretleri ve Yapı İzinleri Ücretlerine % 10 oranında zam yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Ağaçlandırma Bedeline zam yapılmamasına oy birliği ile karar verildi. Kanalizasyon Bağlantı Ücretlerinin Başkanın açıklamalarından  sonra Fen İşleri Birimi 500,00 TL olarak belirlenmesini teklif etti. İnşaat Ruhsatı alınırken ödenen Kanalizasyon bağlantı ücretlerinin Yapı Kullanım İzini alırken farkı ayrıca tahsil edilmek üzere yapılan oylama sonucu 1 karşı oya karşı 8 oyla oy çokluğu sağlanarak kabul edildi. Nikah Ücretlerine % 10 zam yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Taşhan Misafirhane Konaklama ücretlerine ise tam dönem konaklamak isteyen öğrencilerden kahvaltı ve akşam yemeği dahil on eşit taksit olarak 6.000,00 TL ücret alınması ile Misafir olarak kalacak öğrencilerden 3 gün süre ile ücret alınmamasına, üç günlük süre sonrasında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olmak üzere 25,00 TL ücret alınmasına, Misafir Konaklama Ücretinin ise Konaklama ücreti 25,00 TL, Konaklama ve Kahvaltı 30,00 TL, Konaklama, Kahvaltı ve Akşam yemeği 40,00 TL olarak (KDV Dahil) belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

24-KARAR: 

            Gündemin 3. Maddesi gereğince Fen İşleri Birimi’ nin 22.06.2017 tarih ve 477 sayılı yazısı okundu. 18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinin Belediyelerin görev ve yetkileri başlıklı 8. Maddesinin c bendinde geçen “Depolama sahası yer seçimi, inşaatı veya işletilmesi sırasında çevre ve insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde gerekli tedbirleri almak veya aldırmakla” ifadesi ile Belediyelere verilen görev ve yetki uyarınca ilçemizde fiili olarak enkaz döküm amacıyla kullanılmakta olan ilçemiz Ulugeçit Köyü Rahmanlar mevkii F29B14B1C pafta 117 Ada 55 parsele dökülen hafriyat toprağı artığı ile Kavak Köyü Köprübaşı Mevkii Köprübaşı Mevkii F29B09C2A pafta 108 Ada 9 Parsele dökülen hafriyat toprağını taşıyan araçların özellikle mahalle yollarında sebep olduğu tahribatın önlenmesi için hafriyat toprağı taşıma işinin zaman ve dönem bakımından Kasım ayı başı ile – Nisan ayı sonu arasında yasaklanmasına oy birliği ile   karar verildi.

25-KARAR: 

            Gündeme alınacak konulara geçildi. Fen İşleri Birimi’ nin 03.07.2017 tarih ve 488 sayılı yazısı okundu. Gündeme alınmasına oy birliği ile karar verildi. Mevcut İmar Planı Notlarında bina boylarının İmar Kanuna uygun hale getirilmesi için konunun İmar Komisyonunda değerlendirilmesi için havalesine oy birliği ile karar verildi. 

26-KARAR: 

            Gündeme alınacak konulardan 09.09.2016 tarihli ve 772 sayılı kayıtlı Taksici Esnafının dilekçesi okundu. Gündeme alınmasına oy birliği ile karar verildi. Görüşmelerden sonra taksi durak ücretlerine zam yapılmamasına oy birliği ile karar verildi.

27-KARAR: 

            Gündeme alınacak konulardan 03.07.2017 tarihli Hakkı Sinan VAROL’ un dilekçesi okundu. Gündeme alınmasına oy birliği ile karar verildi. Görüşmelerden sonra S plakalı araç değişikliği tarifesinde değişiklik yapılmamasına oy birliği ile karar verildi.

 

                Dilek ve temennilere geçildi. Başkan üyelere herhangi bir görüşü olan olup olmadığını sordu. Mahir ERENLER 2016 Temmuz ayının ilk haftası işgal tahsili ile 2017 Temmuz ayı ilk haftası işgal tahsili arasında ne kadar fark olduğunu sordu. Yapılan incelemeden sonra tahsilatın bayram öncesi ve sonrası olmasına durumuna göre arttığı görülmüştür. Diğer üyelere Belediyemizin çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra Ağustos 2017 ayı toplantısını 01.08.2017 tarihinde saat 14:00’ da yapmak üzere toplantıya son verildi.

 

 

    

 

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: UTasarım