2016 HAZİRAN AYI MECLİS KARARI

Belediye Meclisinin Haziran 2016 ayı mutad toplantısının  1.  birleşiminin 1. oturumuna ait tutanaktır.

Belediye Meclisi Belediye Başkan Vekili Erdal KARAMAN'ın başkanlığında, üyelerden  Orhan SAVAŞ, Ramazan SUSOY, Fatih DEVLETOĞLU, Rıdvan GÜNGÖR, Mehmet GÜNGÖR, Emin ULUSOY, Mahir ERENLER, Rahmi ERENOĞLU' dan müteşekkil olmak üzere saat 14:00 da toplandı.

29-   KARAR:

Gündemin 2. Maddesi gereğince Belediye Meclisinin 04.05.2016 gün ve 26 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna sevk olunan, TEKNİK EKİP' in tanzim etmiş olduğu, ''4342 Sayılı Mera Kanunu Çerçevesinde İlimiz Eflani İlçesi Merkez Mahallesinde Yapılan Mera Tespit Tahdit Çalışmalarında Tespit Edilen İşgaller'' başlıklı rapor hakkında hazırlanan İMAR KOMİSYONU RAPORU' nun müzakeresine geçildi. Hazırlanan rapor okundu. Gerekli açıklamalardan sonra raporda açıklandığı üzere Belediye Meclisimizin iligli kararı ile bahse konu taşınmaz ilave imar planı kapsamında kaldığı, bu kapsamda yönetmelikte belirtilen bilgi ve belgelerin hazırlanarak bahse konu taşınmazın ilave imar planı yapımında mezarlık alanı, yol ve mesire alanı planlaması için tahsis amacının değiştirilmesinin ilgili merciden talep edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 3. maddesi gereğince Fen İşleri Biriminin 26.05.2016 gün ve 395 sayılı yazılarının görüşülmesine geçildi. Yazı okundu. Müzakerelerden sonra 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97. maddesi gereğince aşağıdaki ücret tarifesinin tanzim olunmasına oy birliği ile karar verildi.

Harfiyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıklarının Taşınması ve Boşaltma Alanı Ücret tarifesi KDV Hariç:

Harfiyat Toprağı Taşınması ve Boşaltma Alanı ücreti Kamyon başına...........50,00TL

İnşaat yıkıntı atıklarının Taşınması ve Boşaltma Alanı Ücret Kamyon başına .70,00TL

Gündemin 4.maddesine konu olan Belediyemizin 78 SH 606 plakalı Renault Megan Marka aracının, 67 KU 699 plakalı İveco marka 1993 model Çöp Kamyonunun ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan plakasız cenaze nakil aracının satışlarını yapmak üzere Belediye Encümenine yetki verilmesi hususunun müzakeresine geçildi. Belediye Başkanı Vekilinin gerekli açıklamalarından sonra yukarıda bahsedilen araçların satışını yapmak üzere Belediye Encümenine yetki verilmesine Emin ULUSOY ve Rahmi ERENOĞLU' nun karşı oyuna karşı oy çokluğu ile karar verildi.